Napój (mleko) migdałowo-orzechowe w proszku - La Mandorle
Opis
'Mleko' orzechowe - napój migdałowo orzechowy. Wegański, bez mleka, glutenu i soi.
Bogaty w magnez i fosfor.
Składniki:
- Migdały* częściowo odolejone 40% (z Sycylii lub Hiszpanii),
- orzechy laskowe* częściowo odolejone 10% (z Włoch),
- odwodniony syrop ryżowy*,
- ryż*,
- włókno akacjowe*,
- naturalny aromat waniliowy*.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Jako napój (na 1 szklankę):
Wsypać 2 do 3 porcji do 1 szklanki lub 1 shakera.
Dodać 100 do 200 ml zimnej lub ciepłej wody.
Wstrząsnąć lub wymieszać łyżką.
Można spożywać na ciepło lub na zimno.
Do gotowania: Rozpuścić 2 porcje / 100 ml płynu w przypadku słodkich potraw lub 1 porcję / 100 ml w przypadku wytrawnych potraw.
Dozowanie należy dostosować do objętości z przepisu.
Kremowa konsystencja i naturalna dekantacja jest związana z wysoką zawartością owoców, w zależności dozowania przy rozpuszczaniu.
Waga netto: 400 g
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 g proszku) |
||
Wartość energetyczna |
398 kcal (1671 kJ) | % RWS* |
Tłuszcze |
12 g |
|
Nasycone kwasy tłuszczowe |
0,83 g |
|
Węglowodany |
47 g |
|
Cukry |
8 g |
|
Białko |
22 g |
44 % |
Błonnik |
7 g |
|
Sól | 0,018 g
|
|
Wapń | 169 mg | 21% |
Fosfor | 466 mg | 67% |
Magnez | 171 mg | 47% |
Żelazo | 2,33 mg | 44 % |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Najlepiej spożyć przed końcem:
data umieszczona na spodzie pudełka.
Przed i po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wskazane jest spożycie przygotowanej mieszanki tego samego dnia, w razie potrzeby można ją schłodzić.
WAŻNE:
Jako sygnatariusz deklaracji ekologicznej, miarki plastikowe są usuwane z tego pudełka.
zalecamy dawkowanie: 2 łyżeczki wyrównane = 1 porcja (miarka)
Cały nasz zespół dziękuje za zrozumienie.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.