Napój (mleko) migdałowo-czekoladowe z syropem z agawy i algami - La Mandorle
Opis
'Mleko' migdałowo-czekoladowe z syropem z agawy i algami. Źródło wapnia.
Bez laktozy, bezglutenowe, bez soi.
Składniki: woda źródlana, migdały* częściowo odolejone 5% (z Sycylii i/lub Hiszpanii), czekolada * w proszku 4% (32% kakao *), syrop z agawy * 1%, wodorosty Lithothamnium Calcareum, zagęszczacz : mączka chleba świętojańskiego *, ekstrakt waniliowy *.
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
Objętość netto: 0,20 L
INSTRUKCJA STOSOWANIA
Wstrząsnąć przed użyciem.
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 ml) | ||
Wartość energetyczna | 49 kcal (205 kJ) | %RWS* |
Tłuszcz | 2,6 g | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,27 g | |
Węglowodany | 4,2 g | |
Cukier | 3,52 g | |
Białko | 1,7 g | |
Sól | 0,006 g | |
Błonnik | 0,9 g | |
Wapń | 160 mg | 20% |
*Rekomendowana wysokość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA
Najlepiej spożyć przed końcem:
data wskazana na kartoniku.
Po otwarciu trzymaj w lodówce i wypij w ciągu 4 dni.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.