Napój (mleko) migdałowe z algami - La Mandorle
Opis
'Mleko' migdałowe z algami. Napój roślinny bez cukru, bez mleka, bez glutenu.
Składniki:
- woda źródlana,
- migdały* częściowo odtłuszczone 6% (z Sycylii i / lub Hiszpanii),
- algi Lithothamnium Calcareum,
- zagęszczacz: karagen,
- ekstrakt waniliowy*.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Do picia lub zastosowania kulinarnego, na ciepło i zimno. Przed użyciem starannie wstrząsnąć.
Smoothie: Wymieszaj 100 ml mleka migdałowego z 1 jabłkiem i szczyptą imbiru. Posyp szczyptą nasion chia.
Objętość netto: 1 L
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 ml) |
||
Wartość energetyczna |
37 kcal (155 kJ) |
%RWS* |
Tłuszcze | 3 g | |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0,27 g | |
Węglowodany | 0,5 g | |
Cukry | 0,3 g | |
Białko | 2 g | |
Sól | 0,01 g | |
Wapń | 121 mg |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 3 dni.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na górze opakowania.
Może wystąpić niewielkie wytrącenie: jest to związane z całkowicie naturalnym składem napoju.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.