Naleśniki bezglutenowe Mix Brunch - mieszanka bezglutenowa
Opis
Bogaty w wapń, magnez i witaminę B1. 0% laktozy, 0% glutenu. Miks bezglutenowy: naleśniki, gofry i bliny.
Kiedy brakuje Ci pomysłu na brunch i szukasz czegoś szybkiego w przygotowaniu, co pozwoli zaskoczyć gości wybierz MIX BRUNCH.
Bez mleka i glutenu. MIX BRUNCH to formuła opracowana z bezglutenowych składników oraz bez mleka, stanowiąca idealną alternatywę do bezpiecznego gotowania. 1 wielozadaniowa mieszanka pozwala na uzyskanie 4 różnych napojów!
Składniki:
- mąka ryżowa cała*,
- mąka gryczana*,
- skrobia ziemniaczana*,
- proszek do pieczenia: wodorowęglan sodu,
- algi morskie Lithothamnium calcareum 1%,
- kiełki ryżu 1%,
- syrop ryżowy*,
- zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*,
- algi morskie (Fucus, Ascophyllum, Laminaria) 0,25%.
* Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Wsyp zawartość saszetki do salaterki.
Dodaj inne składniki zgodnie z instrukcjami zawartymi w książeczce z przepisami dołączonej do opakowania.
waga netto: 200 g
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH/ NUTRITIONAL INFORMATION
(Średnie wartości na 100 ml) |
||
Wartość energetyczna |
356 kcal (1489 kJ) | % RWS* |
Tłuszcze |
2 g |
|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,5 g |
|
Węglowodany |
74 g |
|
w tym cukry |
2 g |
|
Błonnik pokarmowy |
5 g |
|
Białko |
8 g |
|
Sól |
0,6 g | |
Witamina B1 |
0,30 mg | 27 % |
Witamina B9 |
36,23 μg | 18 % |
Witamina E |
2,54 mg | 21% |
Wapń |
333 mg | 41% |
Magnez |
162 mg | 43 % |
Fosfor |
240 mg | 34 % |
Żelazo |
3,55 mg | 25% |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, dobrze zamykać opakowanie.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na spodzie opakowania.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.