Mix Apéro - mieszanka bezglutenowe wypieki - La Mandorle
Opis
Bezglutenowe wypieki - mieszanka bezglutenowa
Kiedy brakuje Ci pomysłów, aby zaskoczyć gości lub drugą połówkę i potrzebujesz szybkiego w przygotowaniu produktu, który zadowoli gości wybierz MIX APERO! To mieszanka do przygotowania różnego rodzaju wypieków z nadzieniem. Bez mleka i glutenu.
MIX APERO to formuła opracowana z bezglutenowych składników oraz bez mleka, stanowiąca idealną alternatywę do bezpiecznego gotowania.
1 wielozadaniowa mieszanka pozwala na uzyskanie 4 różnych napojów!
Bogata w wapń, magnez i fosfor. 0% laktozy, 0% glutenu.
Składniki:
- mąka pełnoziarnista ryżowa*,
- syrop ryżowy*,
- zagęszczacz: guma guar*,
- algi Lithothamnium calcareum 1%,
- kiełki ryżu 1%,
- zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*,
- algi morskie (Fucus, Ascophyllum, Laminaria) 0,25%.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Wsyp zawartość saszetki do salaterki.
Dodaj inne składniki zgodnie z instrukcjami zawartymi w książeczce z przepisami dołączonej do opakowania.
waga netto: 100 g
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 ml) |
||
Wartość energetyczna |
379 kcal (1586 kJ) | % RWS* |
Tłuszcze |
3 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,6 g | |
Węglowodany |
75 g | |
W tym cukry |
4 g | |
Błonnik pokarmowy |
8 g |
|
Białko |
9 g |
|
Sól |
0,09 g |
|
Witamina B1 |
0,38 mg | 34 % |
Witamina B3 |
4,74 mg | 29% |
Wapń |
321 mg | 40% |
Magnez |
164 mg | 43 % |
Fosfor |
292 mg | 41% |
Żelazo |
3,04 mg | 21% |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, dobrze zamykać opakowanie.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na spodzie opakowania.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.