Migdałowa pasta - DELICE AMANDE
Opis
Pasta migdałowa do smarowania - bez oleju palmowego.
Pasta o zmniejszonej zawartości tłuszczu i cukru, idealna do chleba, lekkich napojów albo nadzienia do wypieków.
0% laktozy, 0% glutenu i 0% soi. I bez oleju palmowego.
Składniki:
- syrop ryżowy*,
- migdały* 30% (z Włoch i / lub Hiszpanii),
- woda
* Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
Może zawierać śladowe ilości: owoce suszone.
Do smarowania.
Jako napój: 1 łyżka + 150 ml wody.
Waga netto: 300 g
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 g) |
|
Wartość energetyczna |
398 kcal (1672 kJ) |
Tłuszcze |
13 g |
W Tym Nasycone kwasy tłuszczowe |
1,1 g |
Węglowodany |
63 g |
W tym Cukry |
31 g |
Białko |
6 g |
Sól |
0,017 g |
Błonnik pokarmowy |
2,6 g |
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na słoiku.
Bez konserwantów. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć szybko.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.