Krem migdałowy AMANDE CUISINE śmietanka roślinna
Opis
Śmietanka roślinna - krem migdałowy.
Bez mleka, glutenu i soi.
Składniki:
- woda źródlana,
- częściowo odtłuszczone migdały* (z Hiszpanii i / lub Sycylii) 6%,
- zagęszczacze: karagen,
- guma ksantanowa.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Aksamitny i lekki AMANDE CUISINE można stosować jako lekki krem do wyrafinowanych i wykwintnych przepisów.
Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
Objętość netto: 0,25 L
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 ml) |
||
Wartość energetyczna | 41 kcal (170 kJ)
|
% RWS*
|
Tłuszcze |
3 g |
|
Nasycone kwasy tłuszczowe |
0,27 g |
|
Węglowodany |
1 g |
|
Cukry |
0,5 g |
|
Białko |
2 g |
|
Sól |
<0,01 g |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 3 dni.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na górze opakowania.
Może wystąpić niewielkie wytrącenie: jest to związane z całkowicie naturalnym składem kremu.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.