Budyń czekoladowy FLAN CHOCO z mleka migdałowego
Opis
Bezglutenowy i bezmleczny budyń z migdałów
Flan czekoladowy na bazie mleka migdałowego to gotowa mieszanka deserowa opracowana szczególnie do przygotowania budyniu z mlekiem roślinnym.
Oryginalny produkt 2 w 1 łączy w sobie mleko roślinne oraz bazę do budyniu. Proste przygotowanie - wystarczy dodać wody. Jedna saszetka umożliwia przygotowanie aż 4 flanów.
Mleko migdałowe w tym produkcie w połączeniu z odolejoną masą częściowo skoncentrowanych składników owocowych posiada naturalnie wysoką zawartość wapnia, magnezu i żelaza. Stanowi doskonałe uzupełnienie zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
100% roślinna i organiczna mieszanka budyniu, naturalnie nie zawiera mleka, glutenu ani soi, może być spożywana przez ludzi szukających alternatywy dla klasycznych deserów.
Ten rozpływający się i aksamitny flan łączy w sobie słodycz migdała z mocą czekolady. Flany będą gotowe po kilku minutach pieczenia, najlepiej spożywać je, kiedy ostygną. Produkt bez dodatku cukru. Flany można samodzielnie posłodzić lub nie, zależnie od preferencji. Absolutny niezbędnik w kuchni każdego miłośnika czekoladowych smaków!
Bogaty w żelazo i magnez. Bez dodatku cukru. 0% laktozy, 0% glutenu i 0% soi.
Składniki:
- migdały* w proszku 58% (kompozycja częściowo odolejonych* migdałów (z Sycylii), syropu ryżowego*, włókna akacji*),
- kakao* w proszku 15%,
- proszek migdałowy* 12%,
- skrobia ryżowa*,
- zagęszczacze: karagen,
- agar*,
- naturalny aromat waniliowy.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych*.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Wlej proszek do rondla i stopniowo wymieszaj zawartość saszetki z 1/2 l wody lub napoju roślinnego.
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3-4 minuty, cały czas mieszając.
Posłodź zgodnie z preferencjami pod koniec gotowania.
Wlej do 4 kokilek, pozostaw do ostygnięcia i zajadaj.
waga netto: 65 g
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 g proszku) |
||
Wartość energetyczna |
422 kcal (1764 kJ) |
% RWS* |
Tłuszcze |
14 g |
|
Nasycone kwasy tłuszczowe |
4,80 g |
|
Węglowodany |
41 g |
|
Cukier |
5 g |
|
Laktoza |
< 0,1 % |
|
Białko |
24 g |
|
Sól |
0,028 g |
|
Błonnik |
18 g | 71% |
Wapń |
325,7 mg | 41% |
Fosfor |
487 mg |
70 % |
Magnez |
308 mg |
82% |
Żelazo |
11,48 mg | 82% |
Witamina B2 |
0,36 mg | 26% |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Saszetkę należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Po przygotowaniu flanów, przechowuj je w lodówce i szybko zjedz.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na saszetce.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.