Bezglutenowe muffinki - MIX GOUTER - bezglutenowy miks do wypieków
Opis
Miks bezglutenowy do ciast i wypieków.
Mieszanka bezglutenowa do ciast marmurkowych, magdalenek, babeczek i muffinek. Jeśli brakuje Ci pomysłu na podwieczorek i szukasz czegoś szybkiego w przygotowaniu, to produkt, który spełni wszystkie oczekiwania. Bez mleka i glutenu. MIX GOÛTER to formuła opracowana z bezglutenowych składników oraz bez mleka, stanowiąca idealną alternatywę do bezpiecznego gotowania. 1 wielozadaniowa mieszanka pozwala na uzyskanie 4 różnych napojów!
Bogaty w wapń, magnez i fosfor. 0% laktozy - 0% glutenu.
Składniki:
- mąka pełnoziarnista*,
- skrobia ziemniaczana *, s
- yrop ryżowy*,
- zagęszczacz: guma guar*,
- algi morskie Lithothamnium calcareum 1%,
- kiełki ryżu 1%,
- proszek do pieczenia: wodorowęglan sodu,
- algi (Fucus, Ascophyllum, Laminaria) 0,25%.
* Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Wsyp zawartość saszetki do salaterki.
Dodaj inne składniki zgodnie z instrukcjami zawartymi w książeczce z przepisami dołączonej do opakowania.
waga netto: 200 g
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 ml) |
||
Wartość energetyczna |
369 kcal (1544 kJ) |
% RWS* |
Tłuszcze |
3 g |
|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,5 g |
|
Węglowodany |
75 g |
|
w tym cukry |
4 g |
|
Błonnik pokarmowy |
7 g |
|
Białko |
7 g | |
Sól |
0,6 g | |
Witamina B1 |
0,32 mg |
29% |
Witamina B3 |
3,97 mg |
24 % |
Wapń |
324 mg | 40% |
Magnez |
142 mg | 37% |
Fosfor |
246 mg | 35 % |
Żelazo |
2,91 mg | 20% |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, dobrze zamykać opakowanie.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na spodzie opakowania.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.